Etusivu
Cubist digitalisoi tulevaisuuden terveydenhoitoa
Etusivu
LUOMME KANSAINVÄLISIÄ MENESTYSTARINOITA
Etusivu
Vieser
POHJOISMAIDEN JOHTAVA LATTIAKAIVOVALMISTAJA
Etusivu
Serres
MAAILMAN TOISEKSI SUURIN IMUPUSSIVALMISTAJA

Serres Group ja Innokas Medical jatkavat co-creation strategiansa toteuttamista samalla vahvistaen asemaansa Pohjoismaissa Serres Groupin Ruotsiin perustaman uuden yrityksen kautta. Cubist IT AB toimii Serres Group -konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä keskittyen terveydenhuollon digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. Serres Groupin lisäksi Cubistin perustajajäseniä ovat ruotsalaiset Thomas Davidsson, Oliver Trepte, Leonard Lorentzen sekä Henrik Larsen.

”Serres Groupin ja Innokas Medicalin strategia perustuu co-creation ajattelumalliin lisäarvoa tuottavia strategisia kumppanuussuhteita korostaen. Serres Groupin perustaman uuden tytäryhtiön myötä saimme strategiaamme täydellisesti istuvan uuden kumppanin samaan konserniin”, Innokas Medicalin toimitusjohtaja Jouni Toijala kertoo.

”Uuden yhteistyöyrityksen avulla pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisemman palvelutarjoaman Cubistin täydentäessä Innokkaan sisäisiä kompetensseja tekoälyyn, koneoppimiseen ja digitaalisiin ratkaisuihin keskittyneenä kumppanina. Olemme nyt entistä valmiimpia vastaamaan terveysteknologian digitalisaatioon”, hän jatkaa.

Cubistin perustajajäsenillä – Davidssonilla, Lorentzenilla, Treptellä ja Larsenilla – on taustallaan vankka, yli 15 vuoden työkokemus Life Science -alalta. Yrityksen visiona on auttaa ihmisiä elämään terveellisempi ja onnellisempi elämä, mitä kohti Cubist pyrkii tekoälyyn, koneoppimiseen ja datapohjaisiin digitaalisiin ratkaisuihin pohjautuvien palveluidensa kautta.

”Terveydenhoidon haasteiden ymmärtäminen sekä vankka tekninen taustamme auttavat meitä kehittämään tulevaisuuden terveydenhoidon resurssien käyttöä entistä kustannustehokkaampaan suuntaan”, pohtii Cubistin perustajajäsen Thomas Davidsson.

”Terveys on yksi aikamme haasteista. Uskomme kuitenkin vahvasti siihen, että digitalisaatio tulee tarjoamaan aivan uudenlaisia ratkaisuja tulevaisuuden terveydenhoitoon. Tieteen ja tutkimuksen tasolla on olemassa runsaasti toteuttamattomia ideoita, joista voisi olla merkittävää hyötyä tulevaisuuden terveydenhoidossa. Tavoitteenamme onkin nyt valjastaa oma tietotaitomme alan yritysten käyttöön auttamalla heitä toteuttamaan erilaiset digitalisaatioon pohjautuvat ideat valmiiksi, kliinisen lisäarvon tuottaviksi ratkaisuksi”, hän jatkaa.

Virtuaalisairaalat – ensimmäinen strateginen projekti

Cubist on jo aloittanut ensimmäiset kehityshankkeensa Ruotsissa. Yksi käynnistyneistä projekteista toteutetaan yhteiskehityshankkeena eri tahojen kanssa Ruotsin Hallandissa.

”Ensimmäisen projektin painopiste on kehittää kotihoitoa virtuaalisairaaloiden avulla”, Davidsson kertoo.

Vastikään käynnistynyt projekti on lupaava. Se kytkeytyy osaksi isompaa, Ruotsin Hallandin alueella jo käynnistynyttä kehityshankekokonaisuutta, jossa työtä on tehty esimerkiksi potilastietojen keräyksen ja analysoinnin parissa aluehallituksen, Halmstadin korkeakoulun ja Brighamin naistensairaalan toimesta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Cubistin kumppaniksemme tähän projektiin. He tuovat projektiin selkeää lisäarvoa erikoisosaamisensa – eli tekoälyn ja koneoppimisen – kautta. Nämä ovat alueita, joista meiltä itseltämme ei löydy tietotaitoa”, kommentoivat Harvardin lääketieteellisessä oppilaitoksessa työskentelevä Dr. Philip Anderson sekä Halmstadin korkeakoulun dekaani Magnum Clarin.

Serres Group -konserni Cubistia perustamassa

Suomalainen perheyhtiö Serres Group Oy on ollut mukana perustamassa Cubistia. Cubistin lisäksi Serres Group -konserniin kuuluu myös muita terveysteknologia-alan yrityksiä, kuten Innokas Medical suunnittelu-, valmistus- ja regulaatiopalveluiden asiantuntijana, sekä Serres Oy Euroopan suurimpana leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmien valmistajana. Myös maailmanlaajuisesti Serres Oy on kasvanut segmentissään jo toiseksi suurimmaksi toimijaksi.

”Olemme todella ylpeitä saadessamme Cubistin mukaan konsernimme tytäryhtiöiden joukkoon”, kommentoi Serres Groupin toimitusjohtaja Mika Hagberg.

”Meiltä löytyy nyt vankka kolmikko terveysteknologiaan keskittyneitä yhtiöitä. Näistä yksi toimii lähellä sairaaloiden loppukäyttäjiä ja toinen sairaaloille tuotteita kehittävien yritysten kumppanina. Cubist täydentää osaamisemme erinomaisesti trion kolmantena kärkenä heidän keskittyessä digitaalisiin terveydenhoidon ratkaisuihin, koneoppimiseen ja tekoälyyn. Cubistin tietotaidon avulla pysymme kilpailukykyisenä digitaalisen murroksen aikana myös tulevaisuudessa”, Hagberg päättää.

Lisätietoja asiasta:
• Thomas Davidsson, Cubist, thomas.davidsson@cubist.eu
• Mika Hagberg, CEO, Serres Group Oy, mika.hagberg@serres.com
• Elina Rautiola, Marketing & Communications Manager, Innokas Medical Ltd.,
elina.rautiola@innokasmedical.fi

Lisätietoja yrityksistä:
• Cubist IT AB: www.cubist.eu
• Serres Group Oy: www.serresgroup.com
• Innokas Medical Ltd.: www.innokasmedical.fi

 • Yhteys

  Serres Group Oy
  Metsänneidonkuja 8, 2.krs
  02130 Espoo

  puh. 020 746 4400
  fax 020 746 4401
  serres(at)serres.com

  Mika Hagberg
  toimitusjohtaja
  mika.hagberg(at)serres.com

  Janne Pöllänen
  Talousjohtaja
  janne.pollanen(at)serres.com

 • Top